Pages

Saturday, 26 November 2016

Cara mudah untuk buat DAGING KISAR versi momy



Assalamualaikum..

Uals, ada baca kan blog momy yang lepas pasal resepi BEGEDILDAGING yang super sedap tu. Hehe..

Ni momy nak share pulak cara nak buat daging kisar sendiri. So, lepas ni dah tak payah la beli yang dah siap tu. Buat sendiri ja. Lebih fresh, lebih jimat. Boleh apply ayam jugak kalau nak. Tadi momy buat daging.

Mudah saja caranya. Tak yah guna food prosessor. Rumah momy takda alat yang macam macam tu. Guna blender je dik..

Caranya:

  • Potong daging pada size kecil/sederhana kecil.


  • masukkan sedikit air.
  • momy letak bawang kecil 2 ulas untuk lebih kurang 400g ke 500g daging tadi. Momy agak agak jer.
  • Blend sampai halus.

  • masak sehingga kering air atau daging betul- betul masak
  • perisakan dengan sedikit garam dengan lada hitam.


Daging kisar ni boleh kita frozenkan macam kat kedai atau apply lah ikut kepelbagaian. Contohnya nak masak spageti ke kan..sandwich roti ke ..pizza ke..fefiling daging u. Kalau nak apply untuk kuah spageti nanti dah tak perlu masak lama lama lagi. Kan ke daging tadi kita dah masak lama, jimat masa :) Fresh plak tu.

Have a try.

Adek Mahani/ 019-5914240
Dah baca, dah try, sudilah kiranya tinggalkan sedikit comment diruangan bawah. Tq yer ual sudi jengah blog momy yang tak seberapa ni. Assalamualaikum..


No comments:

Post a Comment